Постинг
03.06.2013 21:13 -
Пълнени чушки
Продукти
8 бр чушки
брашно за паниране
За плънката
500 г кайма
100 г ориз
1 ч.л. червен пипер
100 г консервирани домати
1 глава кромид лук
2 клонки целина
2-3 моркова
2 скилидки чесън
7-8 стръка магданоз
1-2 щипки чубрица
4 с.л. олио
1 щипка копър
За заливката
3-4 с.л. брашно
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
1. В загрята мазнина запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Прибавяме ориза. Слагаме каймата, като разбъркваме енергично и задушаваме за кратко. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол,чубрица, копър, магданоз и чесън.
Правим прорези по измитите и осолени чушки. Пълним ги с готовата плънка и запечатваме с брашно. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, да се покрие 1/3 от тях. Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес като разбъркваме непрекъснато. Изсипваме подготвения сос в касарола, варим до готовност при постоянно разбъркване. Заливаме чушките преди да сервираме.
8 бр чушки
брашно за паниране
За плънката
500 г кайма
100 г ориз
1 ч.л. червен пипер
100 г консервирани домати
1 глава кромид лук
2 клонки целина
2-3 моркова
2 скилидки чесън
7-8 стръка магданоз
1-2 щипки чубрица
4 с.л. олио
1 щипка копър
За заливката
3-4 с.л. брашно
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
1. В загрята мазнина запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Прибавяме ориза. Слагаме каймата, като разбъркваме енергично и задушаваме за кратко. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол,чубрица, копър, магданоз и чесън.
Правим прорези по измитите и осолени чушки. Пълним ги с готовата плънка и запечатваме с брашно. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, да се покрие 1/3 от тях. Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес като разбъркваме непрекъснато. Изсипваме подготвения сос в касарола, варим до готовност при постоянно разбъркване. Заливаме чушките преди да сервираме.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив